Mistä kohtaa aloittaisin?
Olen jo jonkin aikaa ollut jonkinlainen "englantifani". En tietenkään osaa täydellisesti historiaa ja englantilaista nippelitietoa, se on jotain muuta joka saa mun sydämeni tikittämään sinnepäin.
En uskonut todeksi, kun ukko viime vuonna tokaisi että tänä kesänä mennään lomalla Englantiin, sillä hän on jotakuinkin "vastustanut" ajatusta lähteä sinne lomailemaan mun kanssa. Hänellä on omat mieltymykset ja maat mihin haluaisi lähteä tutustumaan ja kuinkas ollakaan, ne taas ei ole ihan kaikki mun mieleen.

1743948.jpg


Ok. Lomareissu Englantiin. Mutta ei sitten Lontooseen, jonnekin muualle, mutta mihin. Kokeillaanko etelään Lontoosta kohti rannikkoa ja katotaan mihin päädytään? Kaksi viikkoa Englannissa eikä muuta valmista kuin lentoliput ja auto varattuna Europ carista. Ja mennään ainakin kaupunkiin Chichester, koska sitä nyt suositeltiin. Muut paikat tulee pitkin matkaa.
Ok, suostun tähän "riskihommaan" ja yritän kaivaa esille netistä jonkun askarteluliikkeen matkamme varrelta. Ja tämä osottautuikin aika hankalaksi jutuksi. Mulla oli kaksi osoitetta mukana laukussa; HobbyCraftin Havant kauppa ja pikkuinen askartelukauppa Chichesterin kupeessa.

1743968.jpg


Majoitukset ajateltiin "ottaa lennosta" Bed&Breakfast paikoista.
Tässä kohtaa neuvoisin kyllä varaamaan jonkun majapaikan etukäteen, on todella paljon majapaikkoja ja vaihtoehtoja jo haettavissa netissä ja vaikutti myöskin siltä, että omistajat kyseisiin majoituksiin haluaisivat että varaus olisi tehty etukäteen.
Me löydettiin kolmannen majoituspaikan jälkeen turisti Infopisteestä nuori nainen, joka kertoi että he mielellään tekevät tällaiset varaukset meidän puolesta. Joten sen jälkeen käytiin aina sieltä hakemassa apua majapaikkavarauksiimme. Pienen varausmaksun infopiste otti, mutta se oli kyllä ilo maksaa se kun tiesi että nyt on varmasti majapaikka tuleville öille.
Meillä kävi nimittäin hassusti yhden varauksen kanssa, jonka teimme itse matkan varrella. Mutta onneksi kaikki päättyi hyvin. Meinasi jo tulla vastaukseksi majatalosta "ettei ole tilaa, meillä ei löydy teidän varaustanne!"

1742608.jpg

Väärällä puolella ajaminen oli kaikesta huolimatta pikkujuttu. Nuo monet liikenneympyrät eli roundaboutit olivat hankalia ja saivat mun sydämeni lyömään aika tiuhaan tahtiin.
Navigaatori oli AIVAN VÄLTTÄMÄTÖN vehje jos halusi löytää perille. Meiltä säästyi monen monta taistelua kartan kanssa, kun oli navigaattori joka ohjasti perille.
Me kierrettiin kaikki moottoritiet, koska niin uhkarohkeita ei haluttu olla että niillä ajettaisiin.
Kyllä ne muutkin tiet sain mut pelkäämään tuolla väärällä puolella olevalla pelkääjän paikalla. Joskus tiet olivat kiinni ihan pensaikossa ja tiilimuureissa ja lehtipuissa. Siis ei mitään piennarta ollenkaan.

1742573.jpg

Mahtavaa oli toisinaan ajaa näissä lehtipuiden varjostamissa tieosuuksissa, mutta joskus mutkissa taas ei.
Tuli ihan mieleen Robin Hood jutut näistä lehtimetsistä.

1742607.jpg

Ja puut olivat aivan mahdottoman ISOJA!!! Toki löytyi niitä "tavallisen"kokoisia puita myöskin.
Muratti jaksoi kiivetä ahkerasti puiden ympärillä ja muureilla.
Tässäkin oli murattia puun pinnalla.

1742611.jpg

Englanti kun on pienempi maa kuin Suomi, niin välimatkat olivat useimmiten lyhyemmät kuin mitä olisi voinut ajatella.
Matka taittui siis yllättävän nopeasti.
Näitä puhelibokseja näkyi vielä siellä täällä, missään en kokeillut niiden toimivuutta,
"Maalla"(=muut paikat paitsi Lontoo) ei juuri kukaan kulkenut kännykkä korvalla ja oli juhlavaa kävellä ihmisten keskuudessa. Todella harvoin näki jonkun käyttävän julkisesti kännykkää. Mun mielestä se oli hienoa.

1742571.jpg

Aivan upeita leivonnaisia ja teetä/kahvia löysimme tästä pinkistä teepaikasta. Tämän löysimme Chichesterin kaupungissa. Täällä nautittiin hetkisen.

1743931.jpg

Se oli sen jälkeen kun olin käynyt ensimmäisessä askarteluliikkeessä ja tehnyt ensimmäiset ostokseni.
Aika laiha saalis. Liike oli enemmän erikoistunut tilkkutöihin ja kankaisiin, toki siellä oli tilpehööriä korttien tekemiseen ja skräppäilyyn, mutta yllättävän vähän.

1743929.jpg

1743928.jpg
Nämä mini sanat ja sanonnat kiinnostivat, joten ne tulivat mukaani.

Seuraava askartelupaikka oli sitten Havantissa oleva HobbyCraft.
Siellä oli jos jonkinlaista kädentöihin liittyvää materiaalia. Täältä ostin jo aika kasan tavaraa.

1743939.jpg

1743941.jpg

Täältä ostin tarroja, leimasimia, tageja, säilytykseen pikkupurkit, jotain tuliaisia ja nauhaa. Ja mitä nyt kuvissa siis näkyy.
Tämä oli kiva paikka ja toisaalta....hm. Mutta paljon tavaraa siellä oli, sellainen tavaratalo käsityömateriaalilla täytetty.

Tässä oli alkutarinaa, parit ekat päivät meni tässä.

Huomenna jatkuu tarina.

Kunnes jälleen tapaamme: Hyvää yötä.